Inläggen i denna blogg är medvetet provokativa, informativa och ibland också underhållande. Tankeväckande råsopar och en nagel i ögat. Partipolitiskt obunden.
Min personliga säkerhetsventil för att undgå att bli galen av världens dumheter. Kommentera gärna men håll Dig inom lagens och anständighetens råmärken!

måndag 3 mars 2014

Ukraina - Historien upprepar sig!


Varför vajar EU, Ukrainska och neonazi Svobodas flaggor tillsammans?
Om du inte kan din historia så kan du inte heller tolka samtiden!

Så väljer jag att börja denna kortfattade artikel, orden är mina egna men många har tidigare gjort liknande utsagor.

Vad är det då som verkligen händer i Ukraina? Offras den moraliska anständigheten på den globala storpolitikens altare? Vilka är dessa upprorsmakare? Varför vajar det andra flaggor bredvid den Ukrainska och vad står dessa för? Vad betyder de numeriska talen 14 respektive 88 som demonstranterna använder?

Ljuger våra ministrar oss i ögonen för att främja egna dolda agendor och dunkla syften? Producerar våra nyhetskanaler objektiva och nyanserade nyheter eller agerar de som propaganda instrument för den politiska maktens imperialistiska syften?

Har Ryssland alltid fel och USA alltid rätt? Varför protesterar de, som tidigare gjorde allt för att rättfärdiga USA's överfall på Irak, i detta fall så intensivt och högljutt? Trots att USA's övergrepp var hundrafalt värre? Har inte Ukraina starkare band med Ryssland än vad Irak hade med USA? USA's överfall på Irak grundade sig på fabricerade bevis för att rättfärdiga en galen presidents vendetta - vad grundar sig Rysslands militära intervention på? Vad är överhuvudtaget rätt och fel i denna konflikt?

Vad gör McCain tillsammans med neonazistiske Oleh Tyahnybok (t.h)?
Frågorna är många men en sak är säker; detta är inte så enkelt som många vill göra gällande. Läs exempelvis dessa artiklar i Global Research som nyans mot den förhärskande propagandan:

Ukraine and the Rebirth of Fascism in Europe
There are No Neo-Nazis in Ukraine - And the Obama Administration does not support Fascists
(Centre for Research on Globalization CRG, är en oberoende icke vinstdrivande undersöknings- och medieorganisation baserad i Montreal, Quebec, Kanada)

Kan det till och med vara som så, att våra demokratiskt valda makthavare frivilligt stödjer ultra nationalistiska och neonazistiska partier, organisationer och åsiktsyttringar i Ukraina för sina egna storpolitiska syften? Kan det verkligen vara så att man medvetet offrar all moralisk anständighet och alla principer om mänskliga rättigheter, att man inte längre förmår skilja rätt från fel?

I ett historiskt perspektiv är nationalismen mycket stark i Ukraina, fullt i klass med exempelvis Ungern, vilket också bidrog till att en stor del av dess befolkning sympatiserade med Tyskland under andra världskriget. Här i Ukraina samt i Baltstaterna rekryterade också nazisterna många av sina värsta bödlar, som villigt deltog i insatsgrupperna och dödslägren för att utföra de omänskliga grymheterna under tyskt överinseende.

Vilka strömningar av detta finns kvar idag? Varför firar man fortfarande Babij Jar inom vissa Ukrainska grupperingar? Vad är det egentligen för människor på gator och torg i Ukraina?
Och vad gör Victoria Nuland med Oleh Tyahnybok (t.v)?

Som avslutning vill jag betona, att jag inte är pro Ryssland eller pro USA eller pro något land alls, däremot är jag pro humanism och mänskliga rättigheter. Denna konflikts många bottnar gör den ytterligt svår att tolka, dragna slutsatser kan snart visa sig förhastade, här krävs tålamod och begrundan.

Är det folkets kamp för frihet? Eller är det i själva verket den svarta stöveln som sparkar skoningslöst? Eller är det den vanliga smutsiga amerikanska imperialistiska strategin som gör sig gällande? Eller är det en blandning av alltihop? Vilket är i så fall värst? Varför erkänner inte våra makthavare samröret med dessa högst tvivelaktiga element? Varför saknar de flesta medier ett kritiskt förhållningssätt? Varför är samtliga i väst så snabba att hoppa på tåget dirigerat från Washington? Detta tåg, vanligen förenat med lögn och bedrägeri, men aldrig verkar man lära sig?

Historien upprepar sig, och i historiens ljus kommer sanningen så småningom att bli uppenbar!

Medkänsla Socialism Rättvisa

Promotion: Politometern Intressant

Inga kommentarer: